Wie heb ut.

Een uitdrukking die we al zo vaak hebben opgenoemd. Want wat zijn we nog steeds ongelooflijk blij en trots op onze mooie woning hier in Rezay

Op deze pagina laten we jullie onze mooie oude boerderij zien.  Foto’s hoe het was toen we het huis kochten en de veranderingen en aanpassingen in de jaren dat we er nu wonen.  Natuurlijk zijn we nog altijd erg blij met de keus die we toen gemaakt hebben.

De vorige bewoners hebben deze oude eenvoudige boerderij omgetoverd tot een prachtige zonnige woning met behoud van de oude elementen. Door achter de grote schuurdeuren een mooie raampartij te maken komt in de daar achterliggende woonkamer veel licht naar binnen.

In de afgelopen jaren hebben we natuurlijk diverse aanpassingen en verbeteringen uitgevoerd. En dat zal ook de komende jaren wel weer gebeuren. Maar alles op de Franse manier. Want niets moet.

Het is jammer dat ik geen foto meer heb van de poort. Want daar groeide ook de heg helemaal in door met  dikke takken. De pilaren waar de poort aan draait waren eerst helemaal niet zichtbaar.

Dit zijn de foto’s op de dag dat we net officieel eigenaar waren.  De vorige bewoners  hadden het laatste jaar maar later groeien wat groeit en bloeit. Natuurlijk een erg mooi plaatje. Maar de hedera groeide bijna de slaapkamer in en je moest bukken om de voordeur in te komen. Ook die begroeiing op het dak zouden we al snel verwijderen.

Dan heb je wel een mooie raampartij. Maar wordt je uitzicht belemmert door een meters hoge haag. Daar wisten Paul en Bram wel raad mee. 

Op een dag komt onze vriend Sjakie onverwachts met een echte drone.  Deze foto geeft een mooi beeld hoe ons huis is gelegen.  In het menu Rezay vanuit de lucht nog veel meer van deze mooie lucht foto,s.

Ook op deze fot is te zien he snel de natuur weer bezit neemt van je huis.  Het blijft elke keer een keuze tussen het mooie plaatjes en het behoud van het huis.

Wat hebben wij en onze gasten hier een plezier van.  Niet meer in ons huis plassen ,poepen ,wassen of douchen. Nee, een eigen plek met privacy. 

Zo, dat staat weer mooi strak in de verf.. Nu er eerst maar eens van genieten.

Toch wel weer te zien dat ik in mijn vorige leven toch wel wist hoe je moest schilderen.

Het is eind april 2023. Judith heeft weer uit Nederland een  hele boel bloemen en planten meegenomen. Het terras is weer klaar voor de zomer.